Εκμάθηση μουσικών οργάνων


Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα η μουσική όπως και η γλώσσα συνιστούν συστήματα επικοινωνίας. Γι' αυτό η θετική επίδραση της μουσικής κατά την παιδική ηλικία τόσο σε μαθησιακό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητη. Στο εκπαιδευτήριό μας οι τέχνες, ενταγμένες στο πλαίσιο της διαθεματικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, καλλιεργούν το ήθος και τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών μας (συνεργασία, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία).

Οι εκδηλώσεις μας κάθε φορά είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός, καθώς, εκτός από την άρτια προετοιμασία τους, λαμβάνουν χώρα στο αμφιθέατρό μας που είναι τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένο. Παράλληλα, μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος προσφέρεται και η εκμάθηση οργάνων για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα και περιλαμβάνει όργανα Orff (φλογέρα, μεταλόφωνο, φυσαρμόνικα, κρουστά), κλασικό-μοντέρνο πιάνο, ακορντεόν, κιθάρα, καθώς και χορωδία, μουσικά σύνολα και θεωρητικά της μουσικής.