Σεμινάριο πρώτων βοηθειώνΣεμινάριο πρώτων βοηθειών

Το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο διοργάνωσε, σε συνεργασία με την εταιρεία Givelife, την Κυριακή 13.03.2022 και ώρα 9:30 σεμινάριο πρώτων βοηθειών για ενήλικες. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 6 ώρες και πήραν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί και γονείς.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείο και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε για τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και τις εξελίξεις σε αυτήν.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα πρώτων βοηθειών με τη χρήση βίντεο, φωτογραφιών, 3D animation αλλά και με πρακτική εξάσκηση.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

  • Βασική υποστήριξη της ζωής (CPR και AED)
  • Πλήρη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά
  • Πρώτες βοήθειες στον χώρο της εργασίας

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να μάθουν και να εξασκούν δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, μέχρι να φτάσουν στον τρόπο του συμβάντος επαγγελματίες διασώστες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

GiveLife καινοτόμα προγράμματα πρώτων βοηθειών

Η εταιρεία GiveLife στα προγράμματα που υλοποιεί ακολουθεί τα επίσημα πρωτόκολλα της ERC για τα παθολογικά περιστατικά και του PHTLS για το τραύμα.

Τα προγράμματα είναι πιστοποιημένα από την οργάνωση Emergency First Response που διαθέτει πάνω από 31.000 εκπαιδευτές παγκοσμίως και 40 χρόνια εμπειρίας.

Δείτε άλλες ανακοινώσεις από το σχολείο μας.


Comments are closed.