Επίσκεψη στο Μουσείο ΠειραμάτωνΤο Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο διοργάνωσε την Τετάρτη 06.04.2022 διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων στον Άγιο Δημήτριο. Στην επίσκεψη πήραν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε για τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και τις εξελίξεις σε αυτήν.

Περιεχόμενο επίσκεψης

Οι μαθητές, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, κυρίων Βουρτσάνη, Κούσουλα, Τζάλλα και Παπαζαφειρόπουλου, που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν την επίσκεψη, πήραν μέρος στο πρόγραμμα Βιολογίας και Αγωγής Υγείας που υλοποιεί το Μουσείο Πειραμάτων.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα «Βιοτεχνολογία και Γενετική Μηχανική: Η λύση των μυστηρίων» προσπάθησαν να εξιχνιάσουν αστυνομικές υποθέσεις με τη βοήθεια πειραμάτων βιοτεχνολογίας και γενετικής μηχανικής.

Μελέτησαν χημικές αντιδράσεις, απομόνωσαν DNA και σε εικονικό χρόνο έκαναν προσομοιώσεις πειραμάτων, για να λύσουν τελικά ενδιαφέροντα μυστήρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές:

  • Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στις επιστήμες της χημείας και της βιολογίας.
  • Εξερεύνησαν στην πράξη επιστημονικές θεωρίες που διδάσκονται στο πλαίσιο της σχολικής ύλης τους.
  • Συνέδεσαν τις επιστημονικές παρατηρήσεις, που έκαναν μόνοι τους μέσα από τα πειράματα και την παρατήρησή τους, με τη ζωή.

Δείτε άλλες ανακοινώσεις από το σχολείο μας.


Comments are closed.