ΝΕΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΝΟΜΙΚΗΣ)ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΝΟΜΙΚΗΣ)

Αντιπροσωπεία του κλάδου Οικονομίας & Πληροφορικής επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους, κ. Καμαρινό.Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και τη βιβλιοθήκη του τμήματος και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Εθελοντών Σαμαριτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος.  Το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο (Δημοτικό) έλαβε πιστοποίηση μονάδας, καθώς πάνω από το 70% των δασκάλων συμμετείχαν στην δράση. 

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ NO FINISH LINEΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ NO FINISH LINE

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Σχολείων (έως 60 άτομα) κατέλαβε το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο στον 3ο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου του No Finish Line.Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν κάλυψαν περισσότερα από 340χλμ και προσέφεραν στην οργάνωση Μαζί για το Παιδί. 

PROJECT – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥPROJECT – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι μαθητές του Γυμνασίου εξέτασαν το ζήτημα της παιδικής εργασίας/εκμετάλλευσης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους. Συγκέντρωσαν πληροφορίες από βίντεο και γραπτές πηγές, συζήτησαν σε ολομέλεια, επιχειρηματολόγησαν, έφτιαξαν αφίσες και τέλος δραματοποίησαν μια ιστορία με σχετικό θέμα.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ PARADISE PARKΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ PARADISE PARK

Οι μαθητές μας απόλαυσαν τις αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που προσφέρει το Paradise Park και πέρασαν μια μέρα κάτω από τον αττικό ήλιο και δίπλα στη φύση.  Έκαναν graffiti και κατασκευές από πηλό, αναρριχήθηκαν, έπαιξαν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, καταπιάστηκαν με τη ζαχαροπλαστική και άλλες δραστηριότητες. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Καθηγητές και Διοικητικό προσωπικό παρακολούθησαν το διήμερο σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού και εκπαιδεύτηκαν από το σώμα των Σαμαριτών.Το Εκπαιδευτήριό μας έλαβε πιστοποίηση μονάδας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και πρόληψη τραυματισμών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ NO FINISH LINEΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ NO FINISH LINE

Απτόητοι από την πρωινή βροχή, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου & του Λυκείου συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου του No Finish Line Athens. Έτρεξαν πάνω από 300χλμ συνολικά, προσφέροντας έτσι στην ένωση Μαζί για το Παιδί.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το νέο μηχανογραφικό, οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα αλλά και τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της EMPLOY, Dr. Χρήστο Ταουσάνη για την ενημέρωση σε γονείς και μαθητές του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η ζωή και η καλλιτεχνική δημιουργία του Vincent van Gogh στο μικροσκόπιο μέσα από το project του μαθήματος των Καλλιτεχνικών. Οι μαθητές μας, αφού διδάχτηκαν μέσα στην τάξη για την τεχνοτροπία αλλά και την ιδιαίτερη φύση του διάσημου ζωγράφου, παρακολούθησαν στον κινηματογράφο Τριανόν την ταινία Loving Vincent.

LIFE SKILLS – BRITISH COUNCILLIFE SKILLS – BRITISH COUNCIL

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Life Skills του British Council, η Στ Δημοτικού δημιούργησε τη δική της πυραμίδα αναγκών. Οι μαθητές ιεράρχησαν τα βασικά αγαθά, υλικά και μη, με σειρά σπουδαιότητας.